lauantai 14. toukokuuta 2011

Fetasalaatti


Alkoi tehdä mieli fetasalaattia, kun Stockmannilla oli tarjouksessa luomufeta. Tein sitten aika kreikkalaisen salaatin oloisen salaatin aineksista, jotka jaksoin täpötäydessä kaupassa etsiskellä ostoskoriini. Suosittelen koittamaan Minerva organic feta cheese -nimistä juustoa - aivan ihanaa.. en ole vielä vertaistaan maistanut.

Fetasalaatti (2:lle)

paketillinen luomufetaa (Minerva)
2 isoa tomaattia
1 jäävuorisalaatti
joitakin basilikan lehtiä
1/2 punasipuli
kurpitsansiemeniä
kourallinen oliiveja
oreganoa
balsamicoa
reilusti oliiviöljyä
(mustapippuria ja suolaa myllystä)


4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Arvaa vaan, saisko meidän kaupoista ettiä Minervaa?

Mä teen nykyysin fetasalaatin niin, että jätän salaatin pois kokonaan tyyliin tomaatti, sipuli, kurkku, oliivi ja feta, joskus porkkanaa, paprikaa. Öljyä, etikkaa, suolaa ja mustapippuria.

Eilen muuten yritin ostaa fetaa, käytän yleensä sitä valion palaa, ja koko juustohyllyllä ei ollu kun eri rasvapitoisia kuutiota. Joku ilmeisesti tykkää kumikuutioista hillittömästi, kun niitä kannattaa noin tarjota...(pihisin puhisin raivosta)

Jael kirjoitti...

Ihanaa salaattia.Täällä on valtava valikoima tosi hyviä lampaan-ja vuohenjuustoja,joita käytän tuon tapaisissa salaateissa.

Maria kirjoitti...

Herkullinen salaatti! Tuo feta kuulostaa kylla niin paljon paremmalta kuin ne vaharasvaiset kuutiot. Itse kaytan Tasmanian fetaa tai tanskalaista kermaista fetaa jotka on molemmat todella hyvia.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Nanna: no sen pohjan vois kyllä tosiaan jättää pois, ei tarvii ollenkaan :) Miksi mä en KOSKAAN muista käyttää porkkanaa salaateissa vaikka aina aion kun luen blogeja? Ens kerralla :D ? (niin, kumijuustoihin en kyllä muuten koske ikinäää..)

Yaelian: Sinne taitaa tulla Kreikastakin ihan eri tavalla valikoimaa kun tänne.. no juustoista saa kyllä mahtavan ruokaisankin salaatin. Ja kesällä niitä tekeekin paljon mieli.

Maria: Kiitti! Tasmanian fetaa? enpä ole kuullutkaan, mutta tietenkin tahtoisin maistaa, niinkun kaikkea uutta :) Joo, kyllä fetassa pitää rasvaa olla.. ne kumijuustot jätän keventäjille kyllä.