torstai 24. maaliskuuta 2011

Pekonipyttipannu lihan lisäkkeenä


Taas Saran kirjasta "Passion for food". Loistava perunalisäke! (Kirjassa tehty Entrecotelle kaveriksi). Lisäys: Tähän ruokaan olen palannut usein myöhemminkin, se toimii itsekseen ja lisäkkeenä. 

Pekonipyttipannu

1 rkl voita
2 rkl öljyä
200 g pekonia pieninä kuutioina
600 g keitettyjä perunoita kuorineen lohkoina
1 sipuli silputtuna
1 tl valkosipulia raastettuna
2dl kermaa
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia
suolaa
pippuria
1 nippu tilliä silputtuna


Ostin pienehköjä perunoita joille riitti puolittaminen


Keitä lohkotut perunat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa. Paista perunat pinnalta ruskeiksi. Lisää perunoiden joukkoon paistumaan (tai paista eri pannulla) myös pekoni rapeaksi. Lisää sitten silputut sipulit.



Sekoita kerma, sinappi, hunaja, ja ripaus suolaa ja pippuria. Lisää kermaseos pannulle. Anna kerman paksuuntua. Tarkasta maku ennen suolaa koska pekoni tuo jo suolaa ruokaan. Lisää lopuksi vielä nippu hienonnettua tilliä ja nauti :)


4 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Pekoni on kyllä parhain mausteista ;) Jos ravintolassakin ollaan ja lisäkevaihtareissa on jotain pekonista, niin valinta on aivan selviö!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hanna: no sama se on vähän mullakin, monesti melkein takuuhyvää :)

Nelli kirjoitti...

Pekonipyttäri kuulostaa ylihyvältä!

arleena kirjoitti...

Tämä myös oiva ja hyvä herkku, syntyy suht nopeasti reseptistä päätellen. Pääruokana pitäisin enkä enää lisäisi entrecoteeta lautaselle.